Translate

8 Ocak 2017 Pazar

Kalpli Dolgu Kurabiye (Vişneli Kalp Kurabiye)





Sevgililer Günü Kurabiyesi
Kalpli Dolgu Kurabiye (Vişneli Kalp Kurabiye)


Merhaba, sizlere özel günlerde sevdiklerinize yapabileceğiniz harika bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Bu kurabiye tarifini ister sevgililer günü için, ister evlilik yıldönümünüz için yapabilir, ya da diğer  tüm sevdiklerinize doğum günlerinde  ya da anneler günü gibi  özel günlerde yapabilirsiniz mesela ...Ben bu şekilde kuru gül yapraklarıyla süslediğim kurabiyeleri çok sevdiğim bir yakınımın doğum gününde yapmıştım.  Hatta kalpli kutuya koyup içine çok güzel notlar yazmıştım ;) Şimdi lafı daha fazla uzatmadan kurabiyenin yapılışına geçelim.


Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere tıklayarak resmi daha net görebilirler.











Fırına giderken
 

Fırından çıktıktan sonra
 




Malzemeler:

125 gr oda sıcaklığında  tereyağı (Bu tarz kurabiyelerde mutlaka tereyağı kullanın margarin kullanırsanız kurabiye piştiği esnada şekli bozulur)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet  limonun ince rendesi
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1  adet yumurta akı
Yaklaşık 3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Koyu kıvamlı vişne reçeli (frambuaz reçeli ya da herhangi kırmızı meyveli marmelat  olabilir.)
iki farklı boyda kalp kurabiye kalıbı (yoksa 2 farklı  boyutta yuvarlak kalıp ya da 2 farklı boyutta kare kurabiye kalıbı  da olabilir.)
 
Hazırlanışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini derin bir çırpma kabına alıp mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. (krema kıvamında olacak.) (Limonun beyaz kısmını rendelemeyin ki acı olmasın.)
  • Daha sonra sıvıyağı inceden karışıma akıtarak bir yandan çırpmaya devam edin.
  • Yumurta akını  da ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.
  • Unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı  bir kaba eleyin daha sonra da krema kıvamındaki harca yavaş yavaş ilave edin bu şekilde karıştırma işlemine devam edin ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin.(Ele yapışıyorsa az bir miktar un ilave edebilirsiniz.)
  • Hamuru streçfilme  sararak en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru ikiye ayırıp hafif unlu tezgahta merdane  yardımı ile yarım cm kalınlığında açın.
  • Büyük kalp kalıbı ile kesebildiğiniz kadar kalp şekli çıkarın ve  ince spatula ile  tepsiye aktarın.(Tepsiyi çok az tereyağı ile yağlayabilir ya da en garanti yol olan yağlı fırın kağıdı kullanabilirsiniz.) (İnce spatula ile tepsiye transfer etmek çok önemli yoksa verdiğiniz şekil bozulur çok hashas bir kurabiye hamuru olduğunu söyleyebilirim, burada biraz el mahareti ön plana çıkıyor. )
  • Kalan hamur parçalarını ikinci parçayla birleştirip tekrar açın ve kalp şekilleri kesin ve yine tepsiye aktarın.
  • Son olarak ufak kalp kalıbı ile tepsi içindeki büyük kalplerin bir kısmının  ortalarını  dikkatli bir şekilde çıkarın.
  • İçi dolu ve boş kalplerin adet sayısının aynı olmasına dikkat edin. Çünkü piştikten sonra reçel veya marmelatla ya da çikolata ile birleşecekler.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika kadar pişecek. Beyaz kalacak kenarları hafif sararmış olabilir.
  • Soğuduktan sonra bütün bir kalp kurabiyeye ortasına çok kenarlara az olacak şekilde  vişne reçeli ya da elinizde olan herhangi kırmızı meyveli marmelat sürün ve içi boş çerçeve şeklinde olanı da üstüne kapatın.
  • Son olarak üzerine hafif pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
 
 
 
 

                                   Bon Appetit!
 



 
 
 
 

1 yorum: