Translate

18 Ocak 2017 Çarşamba

KAŞARLI MANTAR (Diyete Uygun)


Kaşarlı Mantar

Malzemeler:
  • 400-500 gr mantar
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Kekik
  • Tuz
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Not: Telefondan (mobil) girenler görsele tıklayarak resmi daha net görebilirler.

Hazırlanışı:

Mantarları temizleyin,   iyice yıkayın  ve suyunu süzün. Mantarların sap kısımlarını koparın. (daha sonra saplarını da sote yapabilirsiniz) Tavaya çok az zeytinyağı koyun ve  mantarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Mantarların çukur kısımlarına 1-2 damla zeytinyağı koyun ve mantarlara tuz serpiştirin. Sonra tavanın kapağını kapatıp orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekmeye başlayınca kaşar peynir rendesini mantarların çukur kısmına doldurun. Kaşarlar erimeye başlayınca, üzerine kekik ve pulbiber serpin. Tavanın kapağını tekrar kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Dileyen hiç yağ kullanmadan da aynı tarifi yapabilir.
Kaşarlı mantarı sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..

Bon Appetit!




1 yorum:

  1. Tarifini yaptim nefis oldu bundan sonra mantari bu sekilde yapicam bence herkes bu tarifi yapmali yapmayan pisman olur

    YanıtlaSil