Kaşarlı Mantar |
Malzemeler:
- 400-500 gr mantar
- Kaşar peyniri rendesi
- Kekik
- Tuz
- Pul biber
- Zeytinyağı
Not: Telefondan (mobil) girenler görsele
tıklayarak resmi daha net görebilirler.
Mantarları temizleyin, iyice yıkayın ve suyunu süzün. Mantarların sap kısımlarını koparın. (daha sonra saplarını da sote yapabilirsiniz) Tavaya çok az zeytinyağı koyun ve mantarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Mantarların çukur kısımlarına 1-2 damla zeytinyağı koyun ve mantarlara tuz serpiştirin. Sonra tavanın kapağını kapatıp orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekmeye başlayınca kaşar peynir rendesini mantarların çukur kısmına doldurun. Kaşarlar erimeye başlayınca, üzerine kekik ve pulbiber serpin. Tavanın kapağını tekrar kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Dileyen hiç yağ kullanmadan da aynı tarifi yapabilir.
Kaşarlı mantarı sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..
Bon Appetit!
Tarifini yaptim nefis oldu bundan sonra mantari bu sekilde yapicam bence herkes bu tarifi yapmali yapmayan pisman olur
YanıtlaSil