Translate

3 Şubat 2017 Cuma

Muzlu ve çikolatalı krep (Chocolate Banana Crepes)




İpeksi Mutfak
Muzlu ve Çikolatalı Krep

Bugün hem kahvaltılarınızda hem de "beş çayları"nızda  masanızı şenlendirecek,  çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir krep tarifi ile sizlerleyim. İçeriği  ile waffle ve pancake arası bir şey olduğunu söyleyebilirim.
Çocuklarınızın okul çıkış saatine 10 dakika kala kolayca  bütün krepleri hazırlayıp geri kalanına çocuğunuzla devam edebilir, dilediğiniz gibi süsleyip neşeli dakikalar geçirebilirsiniz.
Siz de kreplerinizi  muzlu-çikolatalı yaparsanız yoğun salgılanan serotonin hormonu sonrası gereğinden fazla mutlu davranıp çocuğunuzun her isteğini kabul edebilirsiniz aman, dikkat! Çocuğunuzun yaşı tutmadığı halde internet cafe isteğine sıcak bakıyorsanız geri adım atın bilin ki krepten;) Siz bu aşamada ters bir hamle yaparak birlikte yarınki matematik sınavı için çocuğunuzu cesaretlendirin zira krep sonrası enerjisiyle  atom karınca gibi olan çocuğunuz her şeyi çok çabuk kavrayacak ve muhtemelen sınavdan çok iyi not alacaktır ;)

Öyleyse enerji bombası ve çok pratik olan krep tarifimize geçelim.

Malzemeler:

Krep için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 8-9 yemek kaşığı un
  • Bir fiske tuz (çok az olsun tuz tadı hissedilmesin)
İçi için;
  • Kahvaltılarda kullanılan çikolata
  • 2-3 adet muz
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

İpeksi Mutfak

İpeksi Mutfak


Genişçe bir kaseye 2 yumurta kırın ve içine süt ekleyerek bir çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın,  daha sonra 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve son olarak unu azar azar ve eleyerek ekleyin ki pürüzsüz ve istediğimiz gibi bir kıvamda olsun. En son içine çok az bir fiske kadar tuz ekleyin bu durum diğer tatların daha iyi hissedilmesine yardımcı olacaktır, ancak fazla kaçırmayın ki tuz tadı hissedilmesin.

Bütün malzemeler çırpılıp krep harcınız hazır olduğuna göre krep tavanızı ya da normal teflon tavanızı ocağa alın  birkaç damla sıvıyağ ekleyip kızmasını bekleyin hatta bir fırça ile sürebilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz size kalmış.. ben ya hiç kullanmıyorum ya da bir- iki damla sadece ön yüzü için kullanıyorum..zaten yapışmayan bir tava olduğu için ve sürekli başında beklediğim için bir sıkıntı olmuyor. Kızan tavanızın tam ortasına 1 kepçe krep harcı dökün ve her tarafına eşit yayın, üstü göz göz olunca ince bir bıçak yardımı ile kenarlarını hafifçe kaldırın tam kıvamında ise tavayı sallayın ve havaya atarak ters çevirin ya da bir spatula yardımı ile ters çevirin ben havaya atarak çevirmeyi daha çok seviyorum ve daha kolay geliyor.Diğer tarafı çok daha kolay pişecektir, hep sallayarak pişirin ki eşit pişsin her tarafı.

Bütün kreplerinizi pişirdikten sonra kreplerin yarısına kadar çikolata sürün ve üzerine muz dilimleri ekleyip krebi kapatın ve son olarak üzerine pudra şekeri serpin.
Eğer çikolatanızın erimesini istiyorsanız bu işlemi tavada iken yapabilirsiniz.
Ya da krebinizin yarısına çikolata sürün ve bütün bir muzu içine koyarak rulo şeklinde sarın ve dilim dilim kesin bu şekilde de sushi görünümlü çok şık  bir sunum oluyor.
Ben her şekilde yaptım, hatta geri kalan kreplerimin içine labne peyniri sürüp ince ince kıydığım maydanozları da ekleyerek rulo şeklinde sardım ve kürdan sapladım bu da kanepe tarzı çok lezzetli ve şık bir sunum oldu.

Bu arada bugüne kadar Nutella'nın muadili yoktu bence ama artık hem Türk malı hem de en az Nutella kadar lezzetli bir marka var o da Torku, tavsiye ederim hala denemeyen varsa.

 Krep tarifi demişken daha önce yaptığım akıllara zarar, harika ötesi " Fırında Beşamel Soslu Tavuklu ve Garnitürlü Krep" tarifine buradaki  linkten 👉
http://ipeksimutfak.blogspot.com.tr/2017/01/frnda-besamel-soslu-tavuklu-krep.html ulaşabilirsiniz.

Umarım bu tarifleri  denersiniz, herkese afiyet olsun.


Bon Appetit!


2 yorum:

  1. Ipekcim eline emegine saglik kreplerin cok guzel olmusdu daha once boyle guzel krep yememistim tesekkur ederim

    YanıtlaSil