Translate

6 Şubat 2017 Pazartesi

Sevgililer Günü Pastası (Valentine's Cake)

İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası (Valentine's Cake)

 
 
İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası
 
 
 
İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası

Merhabalar, bugün bir pandispanyadan 2 farklı pasta elde ettim, hem çok pratik hem de çok lezzetli olan pastalarımın görüntüsünden de anlaşıldığı üzere yine sevgiliye özel ;)
Anlattığım bütün püf noktaları dikkate alırsanız sünger gibi harika bir pandispanya elde edersiniz ve geriye kalan işiniz çok daha kolay olur.



İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası

Bu pastam çok beğenildiği için  son günlerde üst üste defalarca yapmak zorunda kaldım;)

Malzemeler:

Pandispanya için;
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı nişasta (mısır ya da buğday farketmez.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (şeker oranını azaltabilirsiniz.)
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (beyaz kısımları hariç)  (İsteğe bağlı) (vanilya ya da istediğiniz bir kırmızı meyveyi blender ile püre haline getirip koyabilirsiniz. )
Arası için;
  • 1 adet muz
  • 1 adet portakal
  • Çilek, frambuaz (kırmızı pasta için)
Krem Şanti için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
(İsterseniz ocaktan alıp soğuttuktan sonra  kremaya 1 paket toz krem şanti ilave edip güzelce çırpabilirsiniz ya da  1 çay bardağı süt ile çırpılıp dolaba kaldırılan krem şantiden 2-3 yemek kaşığı soğuyan kremaya ilave edebilir geri kalanı ile de pastayı sıvazlayabilirsiniz.)

Üzeri için;
  • Hindistan cevizi (Beyaz pasta için)
  • Arzu ettiğiniz pasta süsleri vs..
  • Toz kırmızı meyve sosu (orman meyveli) yoksa çilek ya da frambuaz gibi meyveleri blender ile püre haline getirip nişasta, su ve şeker ile pişirip istediğiniz kıvamda bir sos elde edebilirsiniz. Meyve sosu varsa genellikle üstündeki tarife uyulduğunda çok akışkan oluyor bu aşamada 1-2 yemek kaşığı nişasta ile istenilen kıvama getirilebilir.
HAZIRLANIŞI
    Pandispanya için;

    Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar iyice çırpın. Diğer malzemeleri de yumurta sarılarına ilave edip güzelce karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını iyice kar gibi oluncaya dek mikserle çırpın. Sonra yumurta sarılı karışıma 3 seferde kar gibi beyaz karışımı ekleyin ve havasını kaçırmadan alttan üste doğru güzelce karıştırın. Karışımı fırın kağıdı serilmiş büyük boy dikdörtgen borcama boşaltın ve eşit bir şekilde yayın daha sonra  4-5 kez sert bir şekilde zemine  vurarak tamamen eşitleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pandispanyayı pişirin.Kürdan yardımıyla kontrol edin ve kürdan temiz çıkıyorsa pandispanyanız pişmiş demektir.Soğuması için fırından çıkarın ve tamamen soğumadan asla kesmeyin!

    NOT
  •  Pandispanya aşırı pişmeyecek, sünger kıvamında olacak.
  • Ymurtayı koyduğunuz kaplar kesinlikle kupkuru olmalı, özellikle yumurta aklarını koyduğunuz kapta bir damla dahi su olmamalı yoksa istediğimiz köpürtme işlemini yapamayız kar gibi olmayınca da pandispanya lastik gibi uzar ve tadı kötü olur. (Yumurta akında istediğimiz kıvam köpük köpük kar gibi olacak!)

  • ***
    Diğer tarafta kremayı hazırlayın..Bir tencereye un, nişasta ve  şekeri  koyun.Bir çırpma teli  ile tüm malzemeleri harmanlayın..daha sonra sütü eklerken bir taraftan da hızlı bir şekilde çırpın ki malzemeler topaklanmasın.Ardından yumurta sarısını da ekleyip güzelce karıştırın ve ocağın üzerine alın, en son portakal kabuğu rendesini de ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.Krema ılıdıktan sonra içine 2 yemek kaşığı krem şanti ilave edip güzelce çırpın.( toz olabilir ya da daha önce süt ile çırpılmış krem şanti ilavesi de olabilir.)
    Portakal kabuğu rendesini ben kendim ilave ettim inanılmaz yakıştı pastaya zaten içerisine portakal dilimleri de koyduğum için bütünleşti ve harika bir aroması oldu.. sizler portakal kabuğu rendesi ilave etmek istemiyorsanız en son kremayı ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyebilirsiniz.

    ***

    Pişen ve soğuyan pandispanyadan kalpli kalıp ile tam 6 eşit kalp çıkarılır (3 kalpten 1 pasta elde edilir) ve 3'lü parçalardan biri sütle ıslatılır, üzerine krema sürülür ve dilimlenmiş muz konur. Muzların üzerine yine krema sürülür ve ikinci parça konur.İkinci parça sütle ıslatılır ve krema konur. Bu sefer portakal dilimleri konur ve yine krema konarak üçüncü kat konur. Diğer 3 'lü kalpten de aynı şekilde  kırmızı meyveli pasta elde edilir,  en son  pastalar hazır olduktan sonra kremşantinin geri kalanıyla ilk pasta  sıvazlanır ve pastanın üzerine hindistan cevizi serpilir.
    İkinci pasta için çok çok az bir kremşanti ile incecik bir sıvama yapılır ve dolaba konur, daha önceden yapılan ve ılık hale gelen meyve sosu dolaptan çıkarılan pastanın üzerine gezdirilir.
    Not
    Meyve sosları genellikle çok koyu olmuyor o yüzden içine 1-2 yemek kaşığı nişasta ilave edin ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırparak pişirin.
    Son olarak dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben evde bulunan şeker hamurlarından gül ve yaprak figürü yaptım.
    Herşey bittikten sonra pastaları 1 gece bekletin.

    Herkese afiyet olsun...

    Bon Appetit!





İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası


İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası
 
İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası
 
İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası
 
İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası
 
İpeksi Mutfak
Sevgililer Günü Pastası
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder