Translate

22 Mayıs 2017 Pazartesi

Güveçte Domatesli Fırın Makarna



İpeksi Mutfak
Güveçte Domatesli Fırın Makarna 


İpeksi Mutfak
Güveçte Domatesli Fırın Makarna
 
 
Merhaba, bugün vermiş olduğum tarifi uyguladıktan sonra sıradan bir makarna nasıl olur da bu kadar lezzetli ve en özel misafirlere yakışır olacak siz de çok şaşıracaksınız!
Özel sosu ve sonrasında tarifte olmamasına rağmen yaptığım beşamel sos ve son olarak da rendelenmiş kaşar ile fırına giden makarna gerçekten efsane oluyor, mutlaka deneyin diyorum👌 
 
Malzemeler
  • Yarım paket istediğiniz çeşit makarna
Domates Sosu İçin;
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel Sosu İçin;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar süt (1,5 su bardağı kadar - kıvama göre ekleyebilirsiniz)
Üzeri İçin;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Süslemek İçin;
  • Dereotu ve maydanoz
 
Hazırlanışı
 
İpeksi Mutfak

İpeksi Mutfak
 
 
Öncelikle domatesleri soyup rendeliyoruz ben birazda kışlık konserveden ekledim ve blenderdan geçirdim ve tavadaki yağ kızınca domatesleri ekledim, daha sonra salçayı ilave ettim, domatesler ölünce baharatlarını ilave ettim bol kekik, pul biber, karabiber ve tuz. İstediğim sos kıvamını yakalayınca ocağın altını kapattım.
 
Beşamel sos için küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koydum eridiğinde 1 yemek kaşığı un ilave edip un kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurup sütü ekledim, pürüzsüz kıvam olması çok önemli ve çok katı olmaması gerekiyor hafif akışkan olmalı. Hatta biraz pütürlü kalınca ben uygun bir kaba alıp blender ile pres yaptım ve mükemmel bir kıvam yakaladım.
  
Diğer taraftan 10 dakika kadar haşlayıp süzdüğüm makarnayı tekrar aynı tencereye alıp hazırladığım domates sosunu makarnanın üzerine boşaltıp güzelce karıştırıp güveç kaplarına paylaştırdım. Daha sonra her güveçteki makarnanın üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar beşamel sostan gezdirdim ve son olarak da  üzerlerine bol kaşar rendesi serperek 250 derecelik fırına koydum.
 
Kaşarlar eriyip üstü nar gibi kızarınca fırından alıp biraz dereotu ve maydanoz ile süsleyerek yanında yoğurtla servis ettim, sizler de sıcak bir şekilde servis edin.
 
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
 

İpeksi Mutfak
Güveçte Domatesli Fırın Makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder