Translate

21 Mayıs 2017 Pazar

Ispanaklı Tava Böreği

İpeksi Mutfak
Ispanaklı Tava Böreği

İşten geldiniz canınız deli gibi börek çekiyor ve dondurulmuş market böreği de yemek istemiyorsunuz.. ki ben kesinlikle tasvip etmiyorum o börekleri! öyleyse doğru yerdesiniz hiç fırınla falan uğraşmadan 2 dakikada sarıp çarçabuk pişireceğiniz tava böreğinin yapılışını anlatacağım sizlere.. ben ıspanaklı çok sevdiğim için ıspanaklı yaptım ancak sizler de benim gibi titizseniz ve kumlu ıspanağı 10 defa yıkamakla uğraşmak istemiyorsanız peynirli, patatesli veyahut da kıymalı iç harcı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • Yarım kilo (500 gr ) ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • Süt
  • Sıvıyağ
  • Pul biber
  • Tuz
Hazırlanışı

Öncelikle iç harcı için  soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurun daha sonra iyice yıkanmış ve doğranmış olan ıspanakları ekleyin son olarak tuz ve pul biberi de ekleyerek 5  dakika kadar kavurun ve ocaktan alın.

Diğer taraftan 1 su bardağı süt ile yarım su bardağı sıvıyağ ve bir fiske tuz ile bir sos elde edin ve yufkayı tezgaha serin,  ikiye kesin daha sonra fırça yardımı ile sostan sürün (fazla ıslatmayın!) daha sonra iç harcı yayarak koyun ve rulo şeklinde sarın hepsini bu şekilde sarıp yağlanmış teflon tavaya gül böreği şeklinde dizin ve orta ateşli ocakta hafif sallayarak başından ayrılmadan pişirin. Bir tarafı piştikten sonra ters çevirerek büyükçe bir tabağa alın ve tavaya biraz sıvıyağ koyup böreğin diğer tarafını da pişirin ve servis edin.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

İpeksi Mutfak
Ispanaklı Tava Böreği


İpeksi Mutfak
Ispanaklı Tava Böreği
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder