Translate

30 Mayıs 2017 Salı

Magnolia (Çilekli)

İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)


İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)
 
Bugün çok hafif ve çok çok çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi ile sizlerleyim.. Magnolia şık sunumu ile önce gönüllere ve muhteşem tadı ile de damaklara hitap eden pratik bir yaz tatlısıdır.
Özel misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz bir tatlı olduğunun garantisini verebilirim ;)

Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (yarım kutu)
  • 3/4 (dörtte üç ) su bardağı toz şeker
  • Vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1 su bardağı fındık
  • Çilek


İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)

Hazırlanışı

  • Sütü, yumurtayı, kremayı, unu, şekeri uygun bir tencereye alarak güzelce çırpın ve ocağın altını açarak koyulaşana kadar pişirin. Koyu kıvam aldığında içine vanilyayı da ekleyerek altını kapatın.(Ben burada 1 çay kaşığı kadar tereyağı ilave ettim)
  • Yulaflı bisküviyi rondodan geçirin daha sonra fındıkları rondodan geçirin ve bisküvilerle karıştırın.
  • Kuplara ya da bardaklara fındıklı bisküvi karışımından 1 yemek kaşığı kadar koyun, ikiye kesilen çileklerden yanlara dizin ve orta kısma muhallebiden koyun.
  • Son olarak en son kata yine fındıklı bisküvi karışımından koyun ve çilek ya da herhangi bir meyve ile süsleyin, bu sıralama ve kullanmak istediğiniz meyve tamamen sizin zevkinize kalmış;)
  • Ilık  hale gelen magnoliaları buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat sonra servis yapın, herkese afiyet olsun.
İpeksi Mutfak

İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)

İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)
İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)
İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)


İpeksi Mutfak
 Magnolia (Çilekli)


 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder